Recept: Marulk med ugnsbakad ratatouille
MARULK MED UGNSBAKAD RATATOUILLE
(4 personer)
600 g marulksfilé, välj MSC-certifierad
saft av 1 citron
4 msk olivolja
salt och nymalen peppar
RATATOUILLE:
1 aubergine
2 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
500 g kvisttomater
4 vitlöksklyftor
3–4 kvistar färsk timjan
3–4 kvistar färsk rosmarin
1 liten knippa basilika
4 msk olivolja
1 burk kikärter
BEREDNING:
1. Värm ugnen till 180°.
2. Skölj och ansa grönsakerna. Skär auberginen i stora tärningar, zucchini och paprika i grova bitar. Lägg ut grönsakerna i en ugnsplåt. Lägg på tomater och skalade och halverade vitlöksklyftor. Vänd runt.
3. Hacka timjan, rosmarin och basilika, lägg undan några fina blad till dekoreringen. Fördela kryddhacket över grönsakerna. Ringla över olja, salta och peppar.
4. Skölj kikärterna och låt dem rinna av innan du fördelar dem på plåten med grönsakerna. Ställ in i den varma ugnen och tillaga i ca 40 min.
5. Lägg fisken i en bakpappersklädd ugnsform. Pressa över citronsaft, ringla över olivolja, salta och peppra. Baka i ugnen i 12–15 min.
6. Strö de sparade kryddörterna över fisken och servera tillsammans med ratatouillen.
Fler nyttiga recept:
12 nyttiga och enkla recept för alla dagens måltider
8 hälsosamma matlådor – för dig som inte vill äta sallad
10 sunda och goda frukostrecept
7 goda recept med torsk
RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS