Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Recept: Marulk med ugnsbakad ratatouille

29 jan, 2019
AvFemina
recept med fisk
Tänk att världens fulaste fisk kan vara så god. En riktig läckerbit! Detta recept är fräscht, lätt och snabblagat.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

MARULK MED UGNSBAKAD RATATOUILLE

(4 personer)

600 g marulksfilé, välj MSC-certifierad

saft av 1 citron

4 msk olivolja

salt och nymalen peppar

RATATOUILLE:

1 aubergine

2 zucchini

1 röd paprika

1 gul paprika

500 g kvisttomater

4 vitlöksklyftor

3–4 kvistar färsk timjan

3–4 kvistar färsk rosmarin

1 liten knippa basilika

4 msk olivolja

1 burk kikärter

BEREDNING:

1. Värm ugnen till 180°.

2. Skölj och ansa grönsakerna. Skär auberginen i stora tärningar, zucchini och paprika i grova bitar. Lägg ut grönsakerna i en ugnsplåt. Lägg på tomater och skalade och halverade vitlöksklyftor. Vänd runt.

3. Hacka timjan, rosmarin och basilika, lägg undan några fina blad till dekoreringen. Fördela kryddhacket över grönsakerna. Ringla över olja, salta och peppar.

4. Skölj kikärterna och låt dem rinna av innan du fördelar dem på plåten med grönsakerna. Ställ in i den varma ugnen och tillaga i ca 40 min.

5. Lägg fisken i en bakpappersklädd ugnsform. Pressa över citronsaft, ringla över olivolja, salta och peppra. Baka i ugnen i 12–15 min.

6. Strö de sparade kryddörterna över fisken och servera tillsammans med ratatouillen.

marulk med ratatoille och kikärter

Fler nyttiga recept:

12 nyttiga och enkla recept för alla dagens måltider

8 hälsosamma matlådor – för dig som inte vill äta sallad

10 sunda och goda frukostrecept

7 goda recept med torsk

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS

Annons