Recept: Maxad macka med getost och rödbetor
MAXAD MACKA
(4 personer)
4 rejäla skivor gott surdegsbröd
4 msk olivolja
salt och peppar
4 msk majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 förkokta rödbetor
1 rödlök
1 näve rucolasallad
ca 100 g getost
2 mogna mangor
2–3 msk flytande honung
1/2 dl rostad mandel
färska groddar
BEREDNING:
1. Ringla olivolja över brödskivorna och strö lite salt över. Rosta bröden i torr panna.
2. Blanda majonnäs och senap och bred det på brödskivorna.
3. Fördela skivade rödbetor, tunt skuren lök, rucola och getost på brödskivorna.
4. Skala och skiva mangon och fördela ovanpå getosten. Ringla honung över och ta ett par tag med svartpepparkvarnen över.
5. Toppa med rostad mandel och garnera med någon typ av groddar.
Sugen på fler mackor? Testa dessa 5 trendmackor som går att variera i all oändlighet, 6 varma mackor med guldkant eller läs om vilken typ av kvällsmacka du bör äta enligt forskare.
Detta recept publicerades först i Femina nr 04/2019.
RECEPT: JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO: PETER KAM