Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Recept på marinerad oxfilé

11 jun, 2014
AvFemina
marinerad oxfilé
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
marinerad oxfilé
Härligt saftig oxfilé i en spännande marinad.

1,2 kg oxfilé

smör

flingsalt

nymalen peppar

Marinad:
saft och rivet skal av 2 citroner

2 röda chilifrukter, strimlade

2 msk stötta fänkålsfrön

4 hackade vitlöksklyftor

11/2 dl olivolja

Till servering:
rucolasallad

färsk fänkål

nektariner

vattenkrasse

Beredning: Bryn filén runtom i smör. Salta och peppra. Lägg köttet på en bakpappersklädd plåt. Stick in en termometer i den tjockaste delen. Ställ in mitt i 125° varm ugn och stek tills termometern visar 57° (för rosa kött). Låt svalna lite.

Blanda under tiden ingredienserna till marinaden. Häll den i dubbla plastpåsar, lägg i filén. Låt köttet marinera i minst några tim.

Före serveringen: Skär upp köttet i tunna skivor. Lägg upp det på en bädd av rucola, tunt hyvlad fänkål och klyftade nektariner. Salta och peppra. Ringla över marinaden och toppa med vattenkrasse.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons