Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Recept på veganska och saftiga lussebullar

20 nov, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Dessa lussekatter blir inte bara underbart saftiga utan är dessutom veganska. Perfekt så att alla kan äta julgodiset.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Recept på underbart saftiga och veganska lussebullar:

Cirka 50 bullar

Du behöver:

5 dl växtgrädde

300 g silkestofu

16-18 dl vetemjöl

150 g veganskt smör eller mjölkfritt margarin

50 g färsk jäst

1,5 dl socker

1,5-2 g saffran

1 krm salt

Mandelmassa

Russin till garnering

Gör så här:

1. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl och tofu. Vispa ihop allt och värm till cirka 37 grader.

2. Smula ner jästen i en stor bunke och häll mjölkblandningen över jästen. Blanda ihop allt tills jästen har blivit upplöst.

3. Tillsätt därefter socker, salt och saffran.

4. Häll i några deciliter mjöl i bunken och knåda degen under tiden. Degen är klar när den släpper från bunken.

5. Lägg över en kökshandduk och och låt degen jäsa i 40 minuter.

6. Sätt ugnen på 225 °C.

7. Knåda degen några sekunder i bunken, mjöla arbetsbänken och häll sedan ut degen.

8. Kavla ut degen, hyvla över mandelmassa och snurra bullarna till lussekatter.

Annons

9. Låt bullarna jäsa i 15 minuter under en kökshandduk. Tryck i två russin i varje lussekatt.

10. Pensla med växtmjölk och låt lussebullarna gräddas i mitten av ugnen i cirka 7-10 minuter.

Recept på veganska och saftiga lussebullar

Här hittar du mängder av fler veganska recept!

Annons