Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Recept: Piggvar med päron och fänkålssallad

29 jan, 2019
AvLotta Hansson
recept piggvar med päron
Festligt och fräscht – denna fiskrätt är perfekt att bjuda på vid lyxigare tillfällen, gärna tillsammans med ett glas bubbel.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

PIGGVAR MED PÄRON & FÄNKÅLSSALLAD

(6 personer)

6 skivor pancetta, italienskt

rimmat och lufttorkat sidfläsk

600 g piggvar, skinnfri

salt och nymald peppar

2 msk olivolja + 15 g smör

PÄRON- OCH FÄNKÅLSSALLAD:

2 päron

1 fänkål

1 liten knippa färsk mynta

DRESSING:

4 msk hasselnötsolja

saft av ¼ citron

BEREDNING:

1. Värm ugnen till 180°.

2. Lägg ut pancettan på bakpappersklädd plåt och rosta den spröd i den varma ugnen, ca 7 min. Låt svalna och rinna av på hushållspapper.

3. Gör salladen: Skär päronen i tunna båtar och fänkålen i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda päron och fänkål med myntablad. Rör ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner den i salladen.

4. Dela fisken i 6 lika stora bitar. Salta och peppra.

5. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fiskbitarna i 2–3 min på varje sida.

6. Fördela fisken på 6 tallrikar. Toppa med pancettan i bitar och fördela salladen bredvid. Garnera gärna med några extra myntablad.

recept på piggvar

Tips!

Enligt WWF:s rekommendationer ska man välja piggvar som är odlad i Spanien eller Frankrike eller fiskad i Nordsjön. Det går också utmärkt att ersätta piggvar med annan vit och fast fisk.

Annons

 

Fler goda recept med fisk:

7 goda recept med torsk – till vardag om fest

Torsk med gräddkokt svartkål

Våra bästa recept med lax

RECEPT CAMILLA ZARAH LAWES

FOTO JOHNÈR OCH COLUMBUS LETH/ALL OVER PRESS

Annons