Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Recept: Sesamstekta kycklinglår

27 aug, 2018
AvFemina
sesamkyckling
Sallad kan bli 
hur mättande och god 
som helst. Och den kan 
varieras i det oändliga. Med en god grillad eller stekt bit kyckling till blir det en fin lunch.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

SALLAD MED SESAMSTEKTA KYCKLINGLÅR

(4 personer)

4 hela kycklinglår (både över- och underdel)

olivolja

salt och peppar

MARINAD:

1 vitlöksklyfta, pressad

3 msk olivolja

2 msk sesamfrön

1 msk mald spiskummin

SALLAD:

1 aubergine

1 zucchini

4 morötter

1 spetskål

2 mogna avokador

YOGHURTDRESSING:

2 dl naturell yoghurt

1 msk tahini (sesampasta)

saft av 1 citron

3 msk olivolja

BEREDNING:

1. Rör samman ingredienserna till marinaden. Salta och peppra.

2. Knåda in marinaden i kycklinglåren runtom. Låt ligga och marinera i kylen i 30 min.

3. Värm ugnen till 200°.

4. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Ställ in i den varma ugnen och stek tills de är klara, 35–40 min. Köttsaften ska vara klar, ej rosa.

5. Skölj och ansa grönsakerna. Skär auberginen i tunna skivor på längden. Stek dem i lite olja, gärna i grillpanna, 2–3 min på varje sida. Skär zucchini och morötter i supertunna skivor på längden, gärna med potatisskalare. Grovhacka spetskålen. Skär skalad och urkärnad avokado i tunna skivor. Blanda alla grönsakerna i en skål. Ringla över 3 msk olivolja och vänd runt. Salta och peppra.

6. Rör samman yoghurt med sesampasta, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till kycklingen och grönsakerna.

RECEPT & FOTO: ALL OVER PRESS

Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 08/2018. 

 

Annons