Recept: Sesamstekta kycklinglår
SALLAD MED SESAMSTEKTA KYCKLINGLÅR
(4 personer)
4 hela kycklinglår (både över- och underdel)
olivolja
salt och peppar
MARINAD:
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk olivolja
2 msk sesamfrön
1 msk mald spiskummin
SALLAD:
1 aubergine
1 zucchini
4 morötter
1 spetskål
2 mogna avokador
YOGHURTDRESSING:
2 dl naturell yoghurt
1 msk tahini (sesampasta)
saft av 1 citron
3 msk olivolja
BEREDNING:
1. Rör samman ingredienserna till marinaden. Salta och peppra.
2. Knåda in marinaden i kycklinglåren runtom. Låt ligga och marinera i kylen i 30 min.
3. Värm ugnen till 200°.
4. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Ställ in i den varma ugnen och stek tills de är klara, 35–40 min. Köttsaften ska vara klar, ej rosa.
5. Skölj och ansa grönsakerna. Skär auberginen i tunna skivor på längden. Stek dem i lite olja, gärna i grillpanna, 2–3 min på varje sida. Skär zucchini och morötter i supertunna skivor på längden, gärna med potatisskalare. Grovhacka spetskålen. Skär skalad och urkärnad avokado i tunna skivor. Blanda alla grönsakerna i en skål. Ringla över 3 msk olivolja och vänd runt. Salta och peppra.
6. Rör samman yoghurt med sesampasta, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till kycklingen och grönsakerna.
RECEPT & FOTO: ALL OVER PRESS
Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 08/2018.