Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Recept: Thaikyckling med cashewnötter

05 okt, 2018
AvFemina
Snabbfixad middag för hela familjen. Ställ fram sojan på bordet så att var och en kan droppa några stänk över riset.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

THAI-KYCKLING MED CASHEWNÖTTER

(4 personer)

2 små gula lökar

2 salladslökar

400 g kycklingfiléer

80 g cashewnötter

3 msk jordnöts- eller solrosolja

3 vitlöksklyftor

2 msk chiliflakes, finns i kryddhyllan

SÅS:

2 tsk soja

2 msk teriyakisås

2 msk fisksås

2 msk brun farin

2 msk vatten

TILL SERVERING:

nudlar eller nykokt ris

BEREDNING:

1. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Ställ åt sidan.

2. Skala och kvarta löken. Ansa och grovhacka salladslöken.

3. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.

4. Rosta nötterna gyllene i oljan i en stor stekpanna under omrörning. Ta upp med hålslev och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Låt oljan vara kvar i pannan.

5. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes i stekpannan tills det doftar starkt av chili, ca 2 min. Vänd ner kyckling bitarna och stek under omrörning tills de är genomstekta, 4–5 min.

6. Vänd ner nötterna och såsen i pannan. Tillsätt salladslöken och dra pannan från värmen.

Annons

7. Servera genast tillsammans med ris eller nudlar.

RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS

Detta recept publicerades först i Femina nr 11/2018. 

Läs även:
Baka med äpplen – 11 goda äppelrecept i höst!

Recept: Glutenfri banankaka med salt pekannötkola

Kanelbullar med choklad

Recept: Sesamstekta kycklinglår

Recept: Kycklingtoast med getost och picklad rödlök

Så bakar du Fabriques goda levainbröd

Annons