Recept: Thaikyckling med cashewnötter
THAI-KYCKLING MED CASHEWNÖTTER
(4 personer)
2 små gula lökar
2 salladslökar
400 g kycklingfiléer
80 g cashewnötter
3 msk jordnöts- eller solrosolja
3 vitlöksklyftor
2 msk chiliflakes, finns i kryddhyllan
SÅS:
2 tsk soja
2 msk teriyakisås
2 msk fisksås
2 msk brun farin
2 msk vatten
TILL SERVERING:
nudlar eller nykokt ris
BEREDNING:
1. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Ställ åt sidan.
2. Skala och kvarta löken. Ansa och grovhacka salladslöken.
3. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.
4. Rosta nötterna gyllene i oljan i en stor stekpanna under omrörning. Ta upp med hålslev och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Låt oljan vara kvar i pannan.
5. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes i stekpannan tills det doftar starkt av chili, ca 2 min. Vänd ner kyckling bitarna och stek under omrörning tills de är genomstekta, 4–5 min.
6. Vänd ner nötterna och såsen i pannan. Tillsätt salladslöken och dra pannan från värmen.
7. Servera genast tillsammans med ris eller nudlar.
RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS
Detta recept publicerades först i Femina nr 11/2018.