Recept: Vegetariska bönwraps i tunnbröd eller salladsblad
Rätten passar utmärkt året om, speciellt om man varierar några av ingredienserna något. På sommaren kan man ta 3 stjälkar blekselleri istället för rotselleri och byta serveringstillbehören mot salladsblad, färsk koriander och salladslök.
GRÖN
BÖNWRAP
(4 personer)
1 mindre rotselleri
2 gula lökar
olja till stekning
1 tsk stötta korianderfrön
1 tsk malen spiskummin
salt och svartpeppar
3 msk tomatpuré
400 g kokta svarta bönor
400 g kokta blandade bönor
Till servering:
blad av en liten rödkål eller savojkål
torkade gojibär
ärtskott
krasse
Beredning:
1. Skala rotselleri och lök. Skär sellerin i tärningar. Strimla löken.
2. Fräs lök och selleri i olja tills sellerin börjar mjukna och löken får fin färg. Tillsätt kryddorna och stek i ytterligare någon minut. Tillsätt tomatpurén och stek ett par minuter. Tillsätt bönorna, blanda och låt allt bli varmt.
3. Fördela blandningen i tunnbröd alt i ett kål- eller salladsblad. Vik ihop och njut som wrap.
Läs även:
Forskare: Därför tycker många att koriander smakar illa