Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Recept: Vegetariska bönwraps i tunnbröd eller salladsblad

04 apr, 2017
AvKaroline Jönsson
Missa inte detta läckra recept från Karoline Jönssons nya kokbok Det goda gröna. Oavsett vilken mat man brukar äta är det aldrig fel med lite vegetariskt mellan varven. Förföriskt gott!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Rätten passar utmärkt året om, speciellt om man varierar några av ingredienserna något. På sommaren kan man ta 3 stjälkar blekselleri istället för rotselleri och byta serveringstillbehören mot salladsblad, färsk koriander och salladslök.

GRÖN

BÖNWRAP

(4 personer)

1 mindre rotselleri

2 gula lökar

olja till stekning

1 tsk stötta korianderfrön

1 tsk malen spiskummin

salt och svartpeppar

3 msk tomatpuré

400 g kokta svarta bönor

400 g kokta blandade bönor

Till servering:

blad av en liten rödkål eller savojkål

torkade gojibär

ärtskott

krasse

Beredning:

1. Skala rotselleri och lök. Skär sellerin i tärningar. Strimla löken.
2. Fräs lök och selleri i olja tills sellerin börjar mjukna och löken får fin färg. Tillsätt kryddorna och stek i ytterligare någon minut. Tillsätt tomatpurén och stek ett par minuter. Tillsätt bönorna, blanda och låt allt bli varmt.
3. Fördela blandningen i tunnbröd alt i ett kål- eller salladsblad. Vik ihop och njut som wrap.

Läs även:

Forskare: Därför tycker många att koriander smakar illa

Recept: Krispig och god granola

Recept: Ugnsbakad ost med tomatsås

Annons