Så gör du vickningskorv till sommarfesten
Vickningskorv är perfekt efter en härlig midsommarfest. Testa det här receptet!
Vickningskorv
8 personer
8 korvar, valfri sort
8 korvbröd
Fetaoströra
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
1 klyfta vitlök, riven
1 tsk honungsalt och nymalen svartpeppar
Majssalsa
2 små burkar majs1/2 liten rödlök1 färsk jalapeño1/2 kruka koriander1–2 krm chiliflingorsalt och nymalen svartpeppar
Topping
1 kruka färsk koriander
1 ask krasse
4 msk picklad rödlök
Gör så här:
1. Börja med att förbereda rörorna. Smula ner fetaosten i en skål eller bunke och mosa samman den med crème fraichen. Smaka av med vitlök, honung, salt och nymalen svartpeppar.
2. Häll av spadet från majsen. Häll ner majsen från den ena burken i en bunke och mixa till en puré. Häll ner den andra burken majs i en torr stekpanna. Stek på medelvärme tills majsen blivit torr och gyllene. Rör om då och då så det inte bränner.
3. Blanda majspurén med den stekta majsen. Skala rödlöken och hacka den fint. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Hacka koriandern. Blanda ner alltsammans i majsen och smaka av med chiliflingor, salt och nymalen svartpeppar.
4. Grilla eller stek korvarna och servera dem i bröden tillsammans med rörorna. Toppa med koriander, krasse och picklad rödlök efter smak.