Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Så bakar du marängkrans med färska bär

19 jun, 2023
AvAnna Wendt
FotografLisa björner
Recept på marängkrans med färska bär.
Testa att baka en marängkrans med färska bär till sommarfesten. Här är receptet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023Brand logo
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023

Marängkrans med färska bär

10–12 personer

Recept på marängkrans med färska bär.

5 äggvitor

Annons

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vitvinsvinäger

topping

5 dl vispgrädde

1 1/2 liter färska sommarbär

1 lime, skalet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°. Lägg äggvitorna i en skål och vispa på hög hastighet tills det bildas toppar. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa några sekunder emellan. När allt socker är tillsatt, skrapa ner sidorna och vispa i ytterligare 5 minuter eller tills marängen är styv och glansigB. Tillsätt vinägern och vispa ytterligare ett par minuter.

2. Klicka ut marängsmeten i form av en krans på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 120°, låt torka i cirka 1 timme. Stäng av värmen men låt marängen stå kvar och svalna helt i ugnen.

3. Vispa grädden fluffig, skölj och ansa bären. Bred den vispade grädden över marängkransen och toppa med bär och limeskal.

Annons