Så bakar du marängkrans med färska bär
Marängkrans med färska bär
10–12 personer
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
topping
5 dl vispgrädde
1 1/2 liter färska sommarbär
1 lime, skalet
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Lägg äggvitorna i en skål och vispa på hög hastighet tills det bildas toppar. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa några sekunder emellan. När allt socker är tillsatt, skrapa ner sidorna och vispa i ytterligare 5 minuter eller tills marängen är styv och glansigB. Tillsätt vinägern och vispa ytterligare ett par minuter.
2. Klicka ut marängsmeten i form av en krans på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 120°, låt torka i cirka 1 timme. Stäng av värmen men låt marängen stå kvar och svalna helt i ugnen.
3. Vispa grädden fluffig, skölj och ansa bären. Bred den vispade grädden över marängkransen och toppa med bär och limeskal.