Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Riktigt läcker raw kladdkaka – helt utan vitt socker

17 aug, 2016
AvNadja Jönsson
Ett kladdkakerecept till? Jo, prova den här hälsovarianten som är fri från gluten, mjölk och vitt socker!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Instahälsa_Maria och Marina_Kladdkaka

Raw kladdkaka med cashewgrädde

(16 bitar)

BOTTEN

3 dl hasselnötter

3 msk kakao

15 medjooldadlar

2 tsk kvalitetssalt

1 tsk vaniljpulver

FYLLNING

2 dl kakaomassa (alt 2 dl kakao + 1 dl kakaosmör)

3 dl cashewnötter

1 ½ dl agavesirap

½ dl vatten

1 tsk vaniljpulver

2 tsk kvalitessalt

1 dl kallpressad kokosolja

CASHEWGRÄDDE

2 dl cashewnötter

½ dl vatten

1 tsk vaniljpulver

3 msk agavesirap

2 msk kallpressad kokosolja

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till botten i matberedaren tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en springform.

Annons

Smält kakaomassan i ett vattenbad på svag värme och låt den svalna. Mixa nötterna, agave och vatten i en höghastighetsmixer tills det blir en jämn smet. Mixa i vanilj, salt, kakaomassa och kokosolja. Bred ut fyllningen i formen med en slickepott.

Kör alla ingredienser till cashewgrädden till en jämn smet i höghastighetsmixern och spritsa över kakan. Ställ in i frysen.

***

Receptet kommer från boken Raw Fika av Marina Asplund och Maria Carlsson (Bonnier Fakta)

Mer om raw fika-profilerna Marina Asplund och Maria Carlsson läser du i nya numret av FEMINA, nr 9 – i butik den 18 augusti!

Instahälsa_Maria och Marina_Bok1
Annons