02 mar, 2012
Rispappersstrutar med grönt och granatäpple
AvLotta Hansson
Annons
Av Anna-Lena Bjarneberg
En läcker, helt vegetarisk mellanrätt.
(12 st)
12 rispappersrundlar (finns i importhyllan)
kärnorna från 1 granatäpple
2 medelstora morötter i strimlor
100 g ärtskott
100 g enokisvamp
1 knippa thaibasilika
Dipsås
1 dl sweet chili-sås
1 dl soja
3 msk limesaft
Beredning:
Lägg en rispappersrundel i taget i varmt vatten tills den är mjuk. Det tar bara någon min. Lägg rundeln på ett plant underlag, t ex en skärbräda. Lägg en liten hög med granatäppelkärnor, strimlade morötter, ärtskott, enokisvamp och ett par blad basilika på varje rundel. Rulla ihop till små strutar. Blanda ingredienserna till såsen och ställ fram den i en skål så att var och en kan doppa.
Annons