Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Rispappersstrutar med grönt och granatäpple

02 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Anna-Lena Bjarneberg

En läcker, helt vegetarisk mellanrätt.

(12 st)
12 rispappersrundlar (finns i import­hyllan)
kärnorna från 1 granatäpple
2 medelstora morötter i strimlor
100 g ärtskott
100 g enokisvamp
1 knippa thaibasilika

Dipsås
1 dl sweet chili-sås
1 dl soja
3 msk limesaft

Beredning:

Lägg en rispappersrundel i taget i varmt vatten tills den är mjuk. Det tar bara någon min. Lägg rundeln på ett plant underlag, t ex en skärbräda. Lägg en liten hög med granatäppelkärnor, strimlade morötter, ärtskott, enokisvamp och ett par blad basilika på varje rundel. Rulla ihop till små strutar. Blanda ingredienserna till såsen och ställ fram den i en skål så att var och en kan doppa.

Annons