Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Rödkålssallad med apelsin och äpple

23 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
¼ rödkålshuvud

1 msk rapsolja

1 rödlök

saft av ½ citron

2 msk balsamvinäger

lite strösocker, salt och peppar

apelsinskivor

äppeltärningar

ev knaperstekt bacon

Beredning:

Strimla rödkålen tunt och lägg ner strimlorna i en kastrull med kokande vatten. Låt vattnet koka upp igen och häll sedan bort vattnet. Lägg över kålen i en bunke och blanda med olja, tunt skuren rödlök, citronsaft och balsamvinäger. Smaka av med socker, salt och peppar. Låt salladen stå och dra i några tim. Blanda ner skivor av apelsin och tärningar av friska syrliga äpplen och ev knaperstekt bacon.

Annons