Så enkelt gör du isglass med smak av Baileys
Sugen på att testa en ny svalkande efterrätt på nästa middagsbjudning? Då ska du spana in receptet nedan – perfekt för de som älskar smaken av choklad, kaffe och likör.
Isglass med smak av Baileys och choklad
10 glassar
Du behöver:
Lager 1
2 dl starkt bryggkaffe
¾ dl Baileys eller valfri kaffelikör
¾ dl kondenserad mjölk
Lager 2
1,5 dl kondenserad mjölk
1,5 dl standardmjölk
¾ dl kakaopulver
Gör så här:
Börja med att blanda ingredienserna till det första lagret i en bunke. Vispa väl. Dela upp smeten i tio glassformar (fyll bara formarna till hälften) och stick en pinne i varje form. Placera glassarna i frysen och låt stå till det att konsistensen är fast, minst en timme.
Under tiden kan du påbörja glassens andra lager. Vispa kondenserad mjölk, vanlig mjölk och kakaopulver i en bunke till det att kakaon är upplöst. Häll blandningen ovanpå det nu frysta Baileys-lagret och placera i frysen i minst fyra timmar.
Innan servering kan man smycka sina glasspinnar med till exempel choklad och kokos. Smält i så fall choklad över vattenbad och doppa sedan glassarna där i. Avsluta med att strö toppning över.
Tips! På grund av alkoholen så smälter den här glassen lite snabbare än vanlig glass. Servera därför i ett glas – både praktiskt och snyggt.
Foto: TT/Shutterstock
Artikelinspiration: Delish.com
LÄS MER:
Test: Alla nya glassar 2020 – så smakar de