01 feb, 2023
Så gör du havregrynsgröt med banan och jordnötskräm
AvLinn Grubbström
FotografPeter Kam, Martin Tanggaard
Havregrynsgröt är alltid gott, testa ha banan och jordnötskräm till. Perfekt till frukost eller brunch.
Annons
Havregrynsgröt med banan och jordnötskräm
4 personer
3 ¼ dl havregryn
4 dl vatten
4 dl mandelmjölk
1 msk salt
½ tsk stött kardemumma
topping
4 bananer
10 g mörk choklad
15 g smör
1 msk jordnötssmör
1 ½ dl yoghurt
1 lime
3 msk hackade rostade hasselnötter
GÖR SÅ HÄR
1. Koka havregryn, vatten, mandelmjölk, salt och kardemumma under omrörning. Gröten ska bli krämig.
2. Dela bananerna på mitten och halvera dem på längden. Hacka chokladen grovt. Smält smör i en stekpanna och strö choklad över bananerna. Stek bananerna i 2–3 minuter på varje sida.
Annons
3. Vispa upp jordnötssmör, yoghurt och lite limesaft till en kräm. Fördela bananer och kräm på toppen av gröten. Hacka nötterna grovt och strössla dem över anrättningen.
Annons