Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Så gör du sockerfria lussebullar

25 nov, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Lussebullar. Lussekatter. Kärt barn har många namn. Prova vårt recept som låter dig njuta av de gula bullarna utan att du får i dig mängder av socker.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Recept på sockerfria lussebullar sötade med stevia:

Cirka 20 bullar

Ingredienser:

6 ägg

1 dl kokosfett

1 dl kokosmjöl

0,5 dl kokosmjölk

4 msk stevia

4 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

0,5 gram saffran

1 ägg till pensling

Russin till dekoration

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och stevia hårt.

Smält kokosfettet och vispa ner den i äggblandningen tillsammans med kokosmjölk och saffran.

Blanda alla torra ingredienser i en annan bytta och blanda sedan ner alltsammans i äggblandningen.

Låt degen svälla i ca 10 minuter med en kökshandduk över sig.

Blöt sedan händerna i kallt vatten, ta en bit deg och forma till en lussekatt. Degen blir väldigt kladdig, därför är det bäst att blöta händerna innan du tar en bit.

Lägg sedan lussekatterna på en plåt med bakplåtspapper.

Vispa upp 1 ägg och pensla lussekatterna samt tryck ner ett russin i varsin ände.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Annons