Så gör du sötpotatischips i micron
Att göra egna chips på rotsaker är både roligt och otroligt gott. Och inte minst sötpotatis passar perfekt att göra chips på! Dessutom går det att göra sötpotatischips både i ugnen och i micron! Detta recept kommer från superduktiga hälsopedagogerna Jenny och Linnea som driver bloggen Supermat på sajten Måbra.
Ingredienser
Sötpotatis
Salt
(olja)
Gör så här
Ugn
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper, skivorna bör inte täcka varandra
4. Ringla eventuellt på lite olja och strö över salt. Ugnsrosta i ca 20-30 minuter
5. Chipsen är klara när dem är gyllenbruna och krispiga
Resultaten kan variera beroende på ugn, enklast är det i en varmluftsugn. Ge inte upp om chipsen inte blir perfekta första gången. Testa er fram och testa även i micron!
Micro
1. Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin
2. Lägg skivorna på en tallrik och salta, skivorna bör inte täcka varandra (här behövs ingen olja)
3. Kör i micron på högsta i effekt i ca 5 minuter
4. Klart!