Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Så här har du aldrig tidigare ätit avokado

03 jun, 2015
AvAnna Bachmann
FotografTT
Kvinna avokado
Avokado är fullt av nyttigheter – mängder av näringsämnen, vitaminer, fibrer och goda enkelomättade fetter som är bra för kolesterolvärdet.
Men det många inte vet är att det faktiskt är själva avokadokärnan som är det allra nyttigaste.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 hälsoskäl att äta avokadoBrand logo
5 hälsoskäl att äta avokado

Avokadokärnan innehåller mängder av antioxidanter som skyddar våra celler. Så stället för att bara dela på avokadon och slänga kärnan gör så här:

halv avokado mot vit bakgrund
  • Pilla ur den stora kärnan ur avokadon.
  • Lägg avokadokränan i en ren plastpåse och krossa den med en mortel eller liknande redskap.
  • Mixa därefter den krossade avokadokärnan till ett fint pulver.
  • Använd avokadokärnan som strössel på sallader, i granolablandningar eller i andra maträtter.
Annons