Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Så lagar du en trendig vegetarisk bowl – med julens smaker

01 dec, 2017
AvMikaela Råberg
Allt fler upptäcker fördelarna med att äta vegetariskt och särskilt under julens köttdignande dagar kan det kännas lockande med något fräscht. Sätt den här juliga bowlen på årets meny – enkel att göra och god att avnjuta.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Smoothiebowl, açaíbowl och pokébowl – det senaste året har vi fått dille på att äta mat-, frukost- och mellanmålsblandningar ur en skål, så varför inte testa bowlkonceptet även till jul?

Den här ovo-vegetariska bowlrätten med vegetarisk prinskorv, grönkål och srirachamajonnäs kombinerar julens smaker, men med en spännande twist.

Vegetarisk bowl med julens smaker

Ingredienser:

1 förpackning vegetarisk prinskorv, exempelvis Quorn prinskorv

200 g färsk grönkål

200 g edemamebönor, skalade

250 g halverade körsbärstomater

3 msk olivolja

1 citron, saften

Rostade sesamfrön

Salt och peppar
2 portioner

Srirachamajonnäs:

2 dl majonnäs

2-3 msk srirachasås

Gör så här:

Skär bort de grövsta stammarna från grönkålsbladen och skölj. Fräs i olja några minuter på medelvärme.

Ta bort grönkålen från spisen och ringla över olivolja och citronsaft. Tillsätt bönor och tomat, smaka av med salt och peppar.

Stek den vegetariska prinskorven enligt anvisningar.

Blanda majonnäs och srirachasåsen.

Lägg grönkål, bönorna, tomaten och prinskorven i en djup skål. Toppa med sesamfrön och srirachamjonnäsen.

Recept och foto: Quorn

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Läs även 9 mysiga julmarknader att besöka i Stockholm 2017

Annons