Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

SAS lanserar nytt mat- och dryckeskoncept

02 jun, 2017
AvFemina
Flygplansmat är ofta en trist historia, men nu uppdaterar SAS sitt utbud av mat och dryck och lanserar i samband med det även nya, innovativa förpackningar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det nya mat- och dryckeskonceptet New Nordic by SAS hämtar inspiration från den nordiska matfilosofin där det lokala ursprunget och säsongens råvaror är centrala. Med fokus på funktion, kvalitet, smak och design erbjuds varje resenär ett urval av nya smakupplevelser som baseras på fräscha, lokala råvaror och rena smaker förpackade i en ny avskalad design anpassad för livet ombord.

– Vi vet att mat och dryck är en viktig del av reseupplevelsen och är därför glada att kunna lansera ett helt nytt koncept där vi lagt mycket omsorg på förpackningar, matkvalitet och att upplevelsen i stort ska passa in i sammanhanget. Vi har arbetat igenom allt från förpackningar till serveringsprocedurer för att ge våra resenärer en ännu bättre och mer personlig helhetsupplevelse, säger Stephanie Smitt Lindberg, Produkt- och utvecklingschef på SAS.

Läs även Ligurien – en av Italiens läckraste regioner

Annons

Den nya designen är inspirerad av take-away-kulturen. Lunch och middag kommer förpackad i en kub som gör det enkelt att kunna äta under tiden som man arbetar, läser eller ser en film.

I den nya menyn ingår bland annat norsk fjordlax, svenskt lamm och dansk kalv tillsammans med lokalt odlade grönsaker och rotfrukter från Skags gård. Till huvudmåltiden serveras även ett tillbehör i form av en fylld matig muffins.

– Vi jobbar hela tiden med att hitta lokala producenter för ett nära samarbete, där vi tillsammans kan utveckla vår meny och se till att vi serverar råvaror som är i säsong, vare sig det handlar om det stenugnsbakade brödet från Il Fornaio, sparrisen som växt på Stenhuse Gård, den handgjorda chokladen från Hedh Escalante eller potatisen som odlats på Tollby Gård, säger Peter Lawrance, Head chef and meal planner inom SAS.

Maten och dryckerna finns nu ombord på skandinaviska och europeiska flygningar och ingår i priset i SAS Plus samt kan köpas till i SAS Go.

Läs även 12 tips som kan hjälpa dig att sova på flyget

Av Rose-Marie Söderlund på Elle Mat&Vin. 

Läs även Åk på weekendresa – här är 6 underbara europeiska storstäder

Annons