Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Sillsallad

10 nov, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
recept-sillsallad

(4–6 personer)
1 skiva kavring
1/2 dl olivolja
salt och vitpeppar
1 rödlök
3–5 minitomater
2–3 kokta potatisar
2–3 hårdkokta ägg
5 dl blandad sallad
100 g glasmästarsill
2 msk kapris
Senapsdressing:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
salt och vitpeppar
ca 1/2 tsk strösocker
1 dl rapsolja
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
Till garnering:

några kvistar dill

Beredning: Rör ihop äggula med senap, salt, peppar och socker i en liten skål. Tillsätt oljan dropp­vis under omrörning. Droppa i vinägern och pressa ner vitlöksklyftan. Blanda och smaka av.

Smula ner kavringen i varm och torr stekpanna. Knaperstek smulorna under omrörning och tillsätt lite olivolja mot slutet. Salta och peppra.

Skär lök, tomater och potatis i mindre bitar. Klyfta äggen. Lägg upp salladen på ett uppläggningsfat och fördela alla ingredienser ovanpå. Ringla dressingen över och dekorera med små dillvippor.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons