23 dec, 2011
Sillsallad
AvLotta Hansson
Annons
Av Jan-Erik Hagbohm
(4 personer)
2 urvattnade sillfiléer
½ gul lök
¼ syrligt äpple
1 ättiksgurka
1–2 kokta potatisar
3 inlagda rödbetor
malen svartpeppar
Dressing:
1 äggula
2 tsk strösocker
½ tsk salt
1 tsk dijonsenap
¾ dl rapsolja
2–3 kvistar dill, hackad
Till garnering:
några dillkvistar
1 tsk grovkrossad kryddpeppar
Beredning:
Skär filéerna i tunna strimlor rakt över. Hacka löken. Skär äpple, gurka, potatis och rödbetor i mindre bitar. Vänd samman salladsingredienserna. Vispa äggula med socker, salt och senap. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Blanda ner dillen. Lägg upp salladen på ett serveringsfat, ringla dressingen över och toppa med dillvippor och grovt krossad kryddpeppar.
Annons