Snabbt och gott: Blomkålssallad med granatäpple
Blomkålssallad med granatäpplevinegrätt
4 personer
1 stort blomkålshuvud
½ granatäpple
75 g hasselnötter
1 näve slätbladig persilja
1 näve rucola
1 näve mynta
chilivinägrett
1 vitlöksklyfta
1 färsk röd chili
¼ dl vit balsamvinäger
½ dl olivolja
salt och färskmalen svartpeppar
till servering
bröd
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och hacka vitlöken. Rensa och hacka chilin fint. Blanda vitlök och chili med balsamico, olja, salt och peppar.
2. Skär blomkålen i skivor. Lägg dem i en vid skål och häll dressingen över.
3. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Ta bort de vita hinnorna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta, gnid bort skalen och grovhacka dem.
4. Skölj persiljan och rucolan, hacka myntan. Vänd ner persiljan och myntan i blomkålssalladen, strö över granatäppelkärnor, hasselnötter och rucola.Servera med bröd.