Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Snabbt och gott: Blomkålssallad med granatäpple

31 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
FotografStine Christianssen
Blomkålssallad med granatäpplevinegrätt.
God och nyttig blomkålssallad med granatäpple.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådanBrand logo
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Blomkålssallad med granatäpplevinegrätt

4 personer

Blomkålssallad med granatäpplevinegrätt.
Syrliga granatäpplekärnor, pepprig rucola och mild blomkål ger en god och näringsrik vintersallad.

1 stort blomkålshuvud

½ granatäpple

75 g hasselnötter

1 näve slätbladig persilja

1 näve rucola

1 näve mynta

chilivinägrett

1 vitlöksklyfta

1 färsk röd chili

¼ dl vit balsamvinäger

½ dl olivolja

salt och färskmalen svartpeppar

till servering

bröd

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och hacka vitlöken. Rensa och hacka chilin fint. Blanda vitlök och chili med balsamico, olja, salt och peppar.

2. Skär blomkålen i skivor. Lägg dem i en vid skål och häll dressingen över.

3. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Ta bort de vita hinnorna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta, gnid bort skalen och grovhacka dem.

Annons

4. Skölj persiljan och rucolan, hacka ­myntan. Vänd ner persiljan och myntan i blomkålssalladen, strö över granatäppelkärnor, hasselnötter och rucola.Servera med bröd.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons