Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Så gör du lyxig laxfilé med blomkålspuré

26 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
FotografStine Christianssen
Laxfilé med blomkålspuré.
Vad sägs om vindruvor till lax? Våga experimentera med maten i vinter. Recept på riktigt god lyxig laxfilé med blomkålspuré.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådanBrand logo
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Laxfilé med blomkålspuré

4 personer

Laxfilé med blomkålspuré.
Vindruvor skapar en spännande smakkombination tillsammans med brysselkålen och broccolin.

4 laxfiléer

smör, till stekning

salt och färskmalen svartpeppar

blomkålspuré

400 g blomkål

1 schalottenlök

½ liter färdig grönsaksbuljong

2 dl crème fraiche

salt och färskmalen svartpeppar

sauterad brysselkål

400 g brysselkål

200 g broccoli eller sparrisbroccoli

200 g kärnfria gröna druvor

50 g mandlar

smör, till stekning

GÖR SÅ HÄR

1. Börja med blomkålspurén: Dela blom­kålen i små buketter. Skala och hacka löken. Koka blomkål och lök i grönsaks­buljongen under lock i 15 minuter. Häll av buljongen, tillsätt crème fraiche och mixa med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

2. Stek laxfiléerna i smör i 4–5 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.

3. Ansa brysselkålen, skär sedan i skivor. Skölj broccoli och druvor. Grovhacka ­mandeln. Stek brysselkålen och broccolin i smör på hög värme i 3–4 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt druvorna och hackad mandel, fräs några minuter till.

4. Bred ut blomkålscrèmen på tallrikar och fördela de varma grönsakerna ovanpå. Lägg laxen på toppen och servera genast.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons