Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Sparrispaket med räkor

04 maj, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
SPARRISPAKET MED RÄKOR

(4 personer)
20 vita sparrisar
2 passionsfrukter
1 dl passionsfruktsjuice
1 vaniljstång, bara det urskrapade
2 msk lönnsirap
1 ½ dl olivolja
salt och peppar
1 äggula
24 räkor med skal
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
3 kvistar timjan

Beredning:

Skölj och skala sparrisen. Skär av träiga ändar. Dela och skrapa ur passionsfrukterna. Blanda med passionsfrukts juice, vaniljskrap och lönnsirap. Tillsätt 1 dl av oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med rejält med salt och peppar.

Lägg ett 30×30 cm stort bakplåtspapper på en plåt eller i en ugnsfast form. Fördela sparrisen på papperet och ringla dressingen över. Pensla med äggula längsmed papperets kant. Lägg ett större bakpapper över kant i kant så att det blir som ett paket. Tryck till ordentligt så att paketet blir riktigt tätt i kanterna och ingen ånga kan sippra ut. Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 25 min.

Annons

Skala räkorna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Repa timjanen. Blanda chili- och vitlökshack med timjan och resterande olja i en liten kastrull. Hetta upp och vänd ner räkorna. Låt småputtra i 2–3 min. Dra bort från värmen och smaka av med salt och peppar.

Öppna sparrispaketen och servera sparrisen tillsammans med räkorna.

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse

Annons