Spröda vårrullar med skinkschnitzel
Av Linnea Press
Här får både vårrullar och skinkschnitzel en helt ny mening.
(4 personer)
300 g skinkschnitzel
3 morötter
4 salladslökar
1 huvud buffésallad
lite olja
1 liten knippa thaibasilika
rispapper, finns i hyllan med asiatiska livsmedel
1 liter rapsolja till fritering
Marinad
1 vitlöksklyfta, finhackad
4 msk soja
2 msk fisksås
Till servering
chilisås, gärna en söt och en stark
Beredning:
Blanda ingredienserna till marinaden. Skär köttet i tunna strimlor och lägg ner i marinaden.
Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Strimla salladslök och sallad.
Fräs köttet i lite olja i en wok eller vid stekpanna. Blanda med grönsaker, sallad och basilika. Blötlägg rispapperen i lite ljummet vatten och lägg ut dem ett och ett på tjockt hushållspapper. Fördela köttblandningen på papperna, vik in sidorna och rulla ihop till rullar.
Hetta upp oljan så pass att det bubblar. Lägg ner 2–3 vårrullar åt gången och fritera dem spröda. Servera tillsammans med chilisås.