Trendar: Nostalgi Livsberättelser Resor Nystarta privatekonomin med Femina Vårmode 2025 Se alla avsnitt av ''Beas Beauty'' Feminas historia

Stekt makrill med varm potatissallad

12 mar, 2013
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

2 färska makrillar

8 potatisar av fast sort

1/2 spetskålshuvud

1 knippa sparris

1 rödlök

1 dl rapsolja + till stekningen

2 tsk dijonsenap

1 msk rödvinsvinäger

2 tsk strösocker

2 msk kapris

salt och peppar

Beredning:

Rensa makrillen och skär i 4 filéer, alt be fiskhandlaren om hjälp. Skala och skär potatisen i ca 7 mm tjocka skivor. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

Skär spetskålen i bitar. Hetta upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka kålen mjuk, 3–4 min. Skär bort den nedersta delen (ca 3 cm) av sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat ­­­­vatten. Skiva löken tunt.

Värm 1 dl rapsolja, senap och vinäger i en vid kastrull. Lägg i grönsakerna och låt dem bli varma i dressingen.

Tillsätt socker och kapris.

Hetta upp ett par msk rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra makrillen och lägg den med skinnsidan ner i pannan. Tryck lätt med stekspaden på filéerna så rullar inte skinnet ihop sig. Stek ca 2 min, vänd fisken och stek i ytterligare någon min.

Annons

Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar och makrillen ovanpå. Skeda den varma dressingen över. Servera.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons