Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Stekt torsk med bondbönor

21 aug, 2015
AvFemina
stekt fisk med bönor
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
stekt fisk med bönor

STEKT TORSK MED BONDBÖNOR

(4 personer)
800 g torsk
några nypor strösocker
salt och malen vitpeppar
5 dl bondbönor (dvs tagna ur sin skida)
2–3 msk olivolja
3 salladslökar
rivet skal av 1/2 citron
40 g rucolasallad
2 dl blandade örter
smör till stekning
Till servering:

knaperstekt bacon (1 paket)

Beredning: Krydda fisken med lite socker, salt och peppar. Ställ åt sidan. Koka bondbönorna i lättsaltat vatten några min. Häll av vattnet och spola bönorna kalla under rinnande vatten. Skala bönorna och värm dem i lite olivolja i en stekpanna utan att de får färg. Blanda ner finskuren salladslök, citronskal, rucola och örter. Smaka av med salt och peppar. Stek fisken gyllenbrun i lite smör på ena sidan. Vänd och låt stå i pannan på eftervärme i några min. Servera fisken med bönorna och knaperstekt bacon i bitar.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons