Stekt torsk med bondbönor
STEKT TORSK MED BONDBÖNOR
(4 personer)
800 g torsk
några nypor strösocker
salt och malen vitpeppar
5 dl bondbönor (dvs tagna ur sin skida)
2–3 msk olivolja
3 salladslökar
rivet skal av 1/2 citron
40 g rucolasallad
2 dl blandade örter
smör till stekning
Till servering:
knaperstekt bacon (1 paket)
Beredning: Krydda fisken med lite socker, salt och peppar. Ställ åt sidan. Koka bondbönorna i lättsaltat vatten några min. Häll av vattnet och spola bönorna kalla under rinnande vatten. Skala bönorna och värm dem i lite olivolja i en stekpanna utan att de får färg. Blanda ner finskuren salladslök, citronskal, rucola och örter. Smaka av med salt och peppar. Stek fisken gyllenbrun i lite smör på ena sidan. Vänd och låt stå i pannan på eftervärme i några min. Servera fisken med bönorna och knaperstekt bacon i bitar.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto TINE GUTH LINSE