28 aug, 2012
Syltade kantareller
AvFemina
Annons
(ca 1 liter)
2 liter fina, ansade kantareller
2 msk citronsaft
2 tsk salt
vatten
Lag:
2 dl ättiksprit, 12 %
3 dl råsocker
3 dl vatten
10 svartpepparkorn
3–4 tunna skivor färsk ingefära
1 röd chilifrukt, slarvigt urkärnad
2 kryddnejlikor
Beredning: Lägg kantarellerna i en kastrull. Tillsätt citronsaft, salt och så mycket vatten att det täcker hälften av kantarellerna. Låt småkoka i ca 10 min. Häll av vattnet.
Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt koka upp. Lägg i svampen och låt sjuda i 3–4 min. Lägg över i väl rengjorda burkar och förslut noga. Förvara burkarna i kylen.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto ARTO VUOHELAINEN
Annons