Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Syltade kantareller

28 aug, 2012
AvFemina
Syltade kantareller
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Syltade kantareller

(ca 1 liter)
2 liter fina, ansade kantareller

2 msk citronsaft

2 tsk salt

vatten

Lag:
2 dl ättiksprit, 12 %

3 dl råsocker

3 dl vatten

10 svartpepparkorn

3–4 tunna skivor färsk ingefära

1 röd chilifrukt, slarvigt urkärnad

2 kryddnejlikor

Beredning: Lägg kantarellerna i en kastrull. Tillsätt citronsaft, salt och så mycket vatten att det täcker hälften av kantarellerna. Låt småkoka i ca 10 min. Häll av vattnet.

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt koka upp. Lägg i svampen och låt sjuda i 3–4 min. Lägg över i väl rengjorda burkar och förslut noga. Förvara burkarna i kylen.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto ARTO VUOHELAINEN

Annons