Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Syltade kantareller

28 aug, 2012
AvFemina
Syltade kantareller
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Syltade kantareller

(ca 1 liter)
2 liter fina, ansade kantareller

2 msk citronsaft

2 tsk salt

vatten

Lag:
2 dl ättiksprit, 12 %

3 dl råsocker

3 dl vatten

10 svartpepparkorn

3–4 tunna skivor färsk ingefära

1 röd chilifrukt, slarvigt urkärnad

2 kryddnejlikor

Beredning: Lägg kantarellerna i en kastrull. Tillsätt citronsaft, salt och så mycket vatten att det täcker hälften av kantarellerna. Låt småkoka i ca 10 min. Häll av vattnet.

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt koka upp. Lägg i svampen och låt sjuda i 3–4 min. Lägg över i väl rengjorda burkar och förslut noga. Förvara burkarna i kylen.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto ARTO VUOHELAINEN

Annons