Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Thailax med nudelsallad

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(6 personer)
1 hel lax, 2 1⁄2–3 kg, urtagen och fjällad
salt och grovmalen vitpeppar
250 g äggnudlar
1 röd paprika, fint strimlad
1 purjolök, fint strimlad
2 urkärnade och finhackade chilifrukter

Dressing
5 msk thailändsk fisksås
5 msk risvinäger
5 msk strösocker
2 msk sesamolja
2 msk riven färsk ingefära
5 msk hackad dill
5 msk hackad koriander

Beredning:

Snitta laxsidorna ner till benet, 3–4 snitt per sida. Gnugga in salt och vitpeppar i skinnet och ner i snittytorna. Lägg över laxen i en smord ugnsfast form, böj den gärna så att den ligger lite ”hopkrupen”. Ställ in i 150° varm ugn och baka i ca 1⁄2 tim, beroende på hur stor laxen är.

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över nudlarna. Vänd ner grönsakerna i nudlarna. Arrangera laxen på ett fat och lägg nudlarna runtom.

Av Tore Gustafsson

Annons