06 apr, 2012
Tomatsill med bacon
AvLotta Hansson
Annons
Av Tore Gustafsson
(6 personer)
1 gul lök
12 skivor bacon
1 msk smör
3 msk tomatpuré
2 dl strösocker
1 dl ättika, 12 %
3 dl vatten
hälften av den gravade sillen, se recept
Till garnering
gräslök
Beredning:
Finhacka löken och hälften av baconet och fräs i smöret utan att bryna. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund. Tillsätt socker, ättika och vatten. Låt koka upp, dra åt sidan och låt stå och dra en stund. Sila lagen och låt svalna. Blanda ner sillen och låt stå i 2–3 tim före servering. Lägg upp på ett serveringsfat.
Stek resterande 6 baconskivor på en plåt i 150° varm ugn i 10 min. Låt rinna av på hushållspapper. Garnera sillen med baconet och gräslöken. Servera.
Annons