Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Tomatsill med bacon

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Tore Gustafsson

(6 personer)
1 gul lök
12 skivor bacon
1 msk smör
3 msk tomatpuré
2 dl strösocker
1 dl ättika, 12 %
3 dl vatten
hälften av den gravade sillen, se recept

Till garnering
gräslök

Beredning:

Finhacka löken och hälften av baconet och fräs i smöret utan att bryna. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund. Tillsätt socker, ättika och vatten. Låt koka upp, dra åt sidan och låt stå och dra en stund. Sila lagen och låt svalna. Blanda ner sillen och låt stå i 2–3 tim före servering. Lägg upp på ett serveringsfat.

Stek resterande 6 baconskivor på en plåt i 150° varm ugn i 10 min. Låt rinna av på hushållspapper. Garnera sillen med baconet och gräslöken. Servera.

Annons