Ugnsbakad torsk med pepparrot och parmesan
UGNSBAKAD TORSK
(4 personer)
ca 700 g torskfilé, eller annan vit fisk
salt och nymalen vitpeppar
1 dl sötmandel
130 g färsk spenat
5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
rapsolja till stekning
50 g kallt skivat smör
1 dl färskriven pepparrot
2 dl färskriven parmesanost
Till servering:
kokt potatis, gärna färsk om det finns
Beredning:
Salta och peppra fisken.
Skiva och rosta mandeln i torr panna tills den får lite färg.
Fräs spenat, tunt skivad purjolök och skivad vitlök i olja tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.
Hetta upp lite olja i en stekpanna som tål ugnsvärme och stek ena sidan av fisken gyllenbrun på spisen. Vänd på fisken och lägg smörskivorna ovanpå. Ställ in i 200° varm ugn och tillaga i ca 5 min.
Servera fisken tillsammans med spenatblandningen, rostad mandel, riven pepparrot och riven parmesan.
AV JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO PETER KAM
INSPIRERAD? FLER SNABBA RECEPT:
Snabba pastarätter
Lyxig räkpasta på 35 min
Snabb kycklingwok på 35 min