Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Ugnsbakad torsk med pepparrot och parmesan

29 maj, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Snabb torsk i ugn med mandel, purjolök och spenat.
Snabb torsk i ugn med mandel, pepparot och parmesan.

UGNSBAKAD TORSK

(4 personer)

ca 700 g torskfilé, eller annan vit fisk

salt och nymalen vitpeppar

1 dl sötmandel

130 g färsk spenat

5 cm purjolök

2 vitlöksklyftor

rapsolja till stekning

50 g kallt skivat smör

1 dl färskriven pepparrot

2 dl färskriven parmesanost

Till servering:

kokt potatis, gärna färsk om det finns

Beredning:

Salta och peppra fisken.

Skiva och rosta mandeln i torr panna tills den får lite färg.

Fräs spenat, tunt skivad purjolök och skivad vitlök i olja tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.

Hetta upp lite olja i en stekpanna som tål ugnsvärme och stek ena sidan av fisken gyllenbrun på spisen. Vänd på fisken och lägg smörskivorna ovanpå. Ställ in i 200° varm ugn och tillaga i ca 5 min.

Servera fisken tillsammans med spenatblandningen, rostad mandel, riven pepparrot och riven parmesan.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

INSPIRERAD? FLER SNABBA RECEPT:
Snabba pastarätter
Lyxig räkpasta på 35 min
Snabb kycklingwok på 35 min

Annons