Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Ugnsrostade ankbröst

26 mar, 2013
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

ca 700 g ankbröst, 2 stora eller 4 små

salt och svartpeppar

smör till stekning

400 g kokta vita bönor, finns på burk

200 g sockerärter

1 rödlök

150 g champinjoner

ca 10 minitomater

1 tsk dijonsenap

2 msk vitvinsvinäger

1/2 dl olivolja

2 tsk strösocker

några kvistar timjan

Rödvinssky:

2 dl rödvin

1 msk kalvfond, från flaska

2 msk balsamvinäger

2 msk strösocker

Beredning:

Gör några tunna snitt genom skinnet på ankbrösten med en vass kniv. Salta och peppra.

Koka ihop ingredienserna till skyn tills den blir lite simmig, ca 10 min.

Hetta upp en klick smör i en stekpanna, lägg i ankbrösten med skinnsidan ner och stek på hög värme så de får fin färg. Ställ in 175° varm ugn och efterstek stora ankbröst i ­

ca 10 min och små i 5–8 min. Innertempera­turen ska vara ca 59°. Låt vila i ca 10 min.

Spola burkbönorna i kallt vatten. Strimla sockerärterna. Skala och skär löken tunt. Skiva champinjonerna och klyfta tomaterna.

Värm senap med vinäger, olivolja och socker i en kastrull. Lägg ner alla grönsaker och timjankvistarna och låt salladen bli ljummen. Smaka av med salt och peppar.

Skär upp ankbrösten och servera tillsammans med salladen och skyn.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons