Trendar: Nostalgi Livsberättelser Resor Nystarta privatekonomin med Femina Vårmode 2025 Se alla avsnitt av ''Beas Beauty'' Feminas historia

Våra bästa recept på sparris

28 apr, 2015
AvLotta Hansson
en bunte sparris
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
en bunte sparris

Sparrispaket med räkor
Sparrisrösti med gravad lax
Gratinerade sparriscannelloni
Stekta laxforeller med risotto och karamelliserad sparris
Kycklinglår med sparris och apelsin
Sparrispaj med ramslök
Sparrisbuljong med färskostfyllda wontons

Bra saker att veta om sparris!

– Grön sparris innehåller mer vitaminer än vit. De olika färgerna kommer sig av att de odlas på olika sätt.

– Sparrisen ska vara blank och snittytan fräsch när du inhandlar den.

– Mogen och färsk sparris gnisslar lite när du gnider dem mot varandra.

– Om man lindar in sparrisen i en fuktig handduk håller den sig fräsch i kylen två till tre dagar.

Annons

– Vit sparris behöver som regel skalas ordentligt medan det brukar räcka med att skära bort de träiga ändarna på grön sparris.

FOTO TINE GUTH LINSE

Annons