21 dec, 2011
Våra godaste revben
AvLotta Hansson
Annons
Av Jan-Erik Hagbohm
1½ kg tunna revben, helst lammrev
Marinad:
½ dl strösocker
½ dl flytande honung
½ dl vitvinsvinäger
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk worcestershiresås
2 tsk salt
ca 10 droppar tabasco
1 tsk malen svartpeppar
2 msk riven färsk ingefära
2 msk dijonsenap
Till servering:
krispig sallad (se recept)
Beredning:
Rör ihop ingredienserna till marinaden. Pensla revbenen med marinaden och lägg sedan ner dem i dubbla plastpåsar. Låt stå och marinera över natt. Lägg över revbenen i ugnsfast form och stek dem i 175° varm ugn i ca 60 min. Vänd på revbenen efter halva tiden och pensla då och då med den överblivna marinaden. Stek tills revbenen får en knaprig och fin stekyta.
Annons