Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Våra godaste revben

21 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

1½ kg tunna revben, helst lammrev

Marinad:
½ dl strösocker

½ dl flytande honung

½ dl vitvinsvinäger

4 pressade vitlöksklyftor

1 msk worcestershiresås

2 tsk salt

ca 10 droppar tabasco

1 tsk malen svartpeppar

2 msk riven färsk ingefära

2 msk dijonsenap

Till servering:
krispig sallad (se recept)

Beredning:

Rör ihop ingredienserna till marinaden. Pensla revbenen med marinaden och lägg sedan ner dem i dubbla plastpåsar. Låt stå och marinera över natt. Lägg över revbenen i ugnsfast form och stek dem i 175° varm ugn i ca 60 min. Vänd på revbenen efter halva tiden och pensla då och då med den överblivna marinaden. Stek tills rev­benen får en knaprig och fin stekyta.

Annons