Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Varm macka – delikata ostbröd

19 nov, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
DELIKATA OSTBRÖD
DELIKATA OSTBRÖD

DELIKATA OSTBRÖD

(4 personer)
8 brödskivor, gärna fullkorn

150 g bladspenat

smör till stekning

2 vitlöksklyftor

salt och peppar

1 kula mozzarella

4 skivor lufttorkad skinka, gärna serrano

4 msk syltad rödlök, recept här intill

2 ägg

3 dl mjölk

1 dl vetemjöl

2–3 dl ny- och finriven parmesanost
Till servering:

sallad

Beredning: Låt bladspenaten mjukna i en klick smör tillsammans med hackad vitlök i en stekpanna. Salta och peppra. Fördela spenaten på 4 av brödskivorna. Skiva mozzarella och lägg ovanpå. Fördela skinkan över och sedan den syltade löken. Lägg på de andra skivorna som lock.

Vispa upp ägg och mjölk i en djup tallrik. Blanda vetemjöl och parmesanost på en flat tallrik. Vänd först dubbelmackorna i äggblandningen och låt bröden suga åt sig lite av vätskan. Vänd dem därefter i ostblandningen och stek dem sedan gyllenbruna på medelvärme i en klick smör på båda sidor. Servera med en sallad.

Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons