Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Varm macka – festmacka

19 jul, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
FESTMACKA
FESTMACKA

FESTMACKA

Kyckling, mango och getost – en riktig kalasmacka.

(4 personer)
4 skivor fullkornsbröd

1 liten aubergine

salt och peppar

olivolja

2 kycklingfiléer

ca 2 tsk chiliflakes

ca 20 g rucolasallad

4 msk mango chutney, hot

100 g getost

ca 1/2 dl flytande honung

Beredning: Rosta brödskivorna i en torr stekpanna eller ett grilljärn. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor, strö lite salt över. Låt stå tills de börjar vattna sig. Klappa auberginen torr med hushållspapper och ringla olivolja över. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna.

Skär filéerna lite på snedden. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Stek dem gyllenbruna i stekpanna, ca 2 min på var sida.

Fördela rucolan på bröden och ­sedan aubergineskivorna. Lägg på kycklingen och en klick mango chutney. Avsluta med getostskivor, honung och chiliflakes. Ställ in i 200° varm ugn och gratinera i ca 12 min. Servera rykande varma.

Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons