Varm macka – festmacka
FESTMACKA
Kyckling, mango och getost – en riktig kalasmacka.
(4 personer)
4 skivor fullkornsbröd
1 liten aubergine
salt och peppar
olivolja
2 kycklingfiléer
ca 2 tsk chiliflakes
ca 20 g rucolasallad
4 msk mango chutney, hot
100 g getost
ca 1/2 dl flytande honung
Beredning: Rosta brödskivorna i en torr stekpanna eller ett grilljärn. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor, strö lite salt över. Låt stå tills de börjar vattna sig. Klappa auberginen torr med hushållspapper och ringla olivolja över. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna.
Skär filéerna lite på snedden. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Stek dem gyllenbruna i stekpanna, ca 2 min på var sida.
Fördela rucolan på bröden och sedan aubergineskivorna. Lägg på kycklingen och en klick mango chutney. Avsluta med getostskivor, honung och chiliflakes. Ställ in i 200° varm ugn och gratinera i ca 12 min. Servera rykande varma.
Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.