19 jun, 2014
Varm macka – klämmis
AvFemina
Annons
KLÄMMIS
Dags att plocka fram smörgåsgrillen.
(4 personer)
8 skivor surdegsbröd
smör till bröden
1 röd paprika
100 g taleggio, italiensk kittost
ca 20 blad färsk basilika
4 msk grovhackad persilja
4 skivor lufttorkad skinka
salt och peppar
Beredning: Bred smör på bröden. Rosta paprikan i 225° varm ugn tills skalet börjar svartna. Ta ut och låt vila i ca 10 min. Dra av skalet med hjälp av en liten kniv och skär paprikan i bitar. Fördela bitarna på 4 av bröden och lägg tunna skivor av osten, basilika, persilja och skinka ovanpå. Salta och peppra. Lägg på de andra 4 brödskivorna som lock och grilla i smörgåsgrill tills brödet har fin färg. Servera rykande varma.
Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.
Annons