Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Varm macka – klämmis

19 jun, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
KLÄMMIS
KLÄMMIS

KLÄMMIS

Dags att plocka fram smörgåsgrillen.

(4 personer)
8 skivor surdegsbröd

smör till bröden

1 röd paprika

100 g taleggio, italiensk kittost

ca 20 blad färsk basilika

4 msk grovhackad persilja

4 skivor lufttorkad skinka

salt och peppar

Beredning: Bred smör på bröden. Rosta paprikan i 225° varm ugn tills skalet börjar svartna. Ta ut och låt vila i ca 10 min. Dra av skalet med hjälp av en liten kniv och skär paprikan i bitar. Fördela bitarna på 4 av bröden och lägg tunna skivor av osten, basilika, persilja och skinka ovanpå. Salta och peppra. Lägg på de andra 4 brödskivorna som lock och grilla i smörgåsgrill tills brödet har fin färg. Servera rykande varma.

Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons