Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Varm macka med oxfilé

19 okt, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
LITEN OXFILÉ PÅ TOAST
LITEN OXFILÉ PÅ TOAST

LITEN OXFILÉ PÅ TOAST

Lyx i alla enkelhet.

(4 personer)
4 skivor gott vitt fullkornsbröd

olivolja

salt och peppar

4 msk dijonnaise, finns på burk

500 g oxfilé

1 msk smör till stekning

ca 50 g färsk babyspenat

2 msk kapris

1/2 syrligt fast äpple

1 dl färskriven pepparrot

4 äggulor

Beredning: Ringla lite olivolja på bröden, salta och peppra lätt. Rosta i torr panna och bred på dijonnaisen.

Salta och peppra oxfilén och stek den gyllenbrun i en klick smör i en stekpanna. Efterstek i 150° varm ugn tills innertemperaturen visar 56°. Låt vila i 10 min.

Fräs under tiden spenaten lite lätt i en klick smör, den ska bara precis mjukna. Fördela över bröden. Skiva ox­filén tunt. Fördela på bröden och lägg ­kapris, tärnat äpple och riven pepparrot ovanpå. Toppa med en rå äggula och servera genast.

Först publicerat i Femina nummer 4 2013. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons