Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Vårrullar med ­rödkål

28 nov, 2013
AvFemina
Vårrullar med ­rödkål
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Vårrullar med ­rödkål

(4 personer)
16 ark filodeg, ca 12×16 cm
rapsolja
Fyllning:
1/2 zucchini
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost, gärna västerbottensost
1 dl riven parmesan
1 dl hackad persilja
salt och peppar
lite flingsalt
Rödkål:
500 g rödkål
1 rödlök
saft av 1/2 citron
2–3 msk rödvinsvinäger
1–2 msk råsocker
Till servering:
8 skivor parmaskinka

Beredning: Börja med fyllningen. Skär zucchinin i mindre tärningar och fräs dem mjuka i en skvätt olja tillsammans med finhackad vitlök. Blanda ner ostarna och persiljan. Salta och peppra.

Skiva rödkålen tunt och fräs den lätt i olja tillsammans med tunt skuren rödlök i en kastrull. Tillsätt citronsaft och vinäger och låt småputtra i ca 1 tim. Smaka av med socker, salt och peppar.

Lägg upp dubbla ark av filodeg på arbetsbänken. Fördela zucchiniblandningen på mitten av arken. Rulla ihop till rulader och pensla med olja. Lägg över rullarna på en ugnsplåt. Strö över lite flingsalt. Ställ in i 200° varm ugn och baka tills vårrullarna har fin färg. Servera med luft­torkad skinka och rödkål.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons