Vegansk chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk
Chokladpudding är en favorit hos många och den här varianten går inte bara snabbt att göra, den är även nyttig och vegansk!
Chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk:
Antal portioner: 4 st
Tid: 5 minuter att förbereda, 1 timme i kylen
Du behöver:
4 dl fet kokosmjölk
60 gram mörk choklad, hackad (tänk på att välja en som är helt mjölkfri om du vill ha en vegansk pudding)
5 msk chiafrön
1 matsked kakaopulver
2 tsk vaniljextrakt
1 krm salt
Serveringstips: riven choklad och färska hallon
Gör så här:
1. Häll i kokosmjölk, kakaopulver och salt i en panna och värm på medelvärme.
2. Låt kokosmjölken sjuda medan du häller i hackad choklad. Rör om med en slev tills chokladen är helt smält.
3. Stäng av plattan och häll i chiafrön och vanilj medan du rör om. För att chiafrönen ska fördela sig jämnt är det viktigt att du fortsätter att röra om efter att du har hällt i dem.
4. Häll puddingen i små serveringsglas och låt stå i kylskåpet i minst en timme.
5. Servera med riven choklad och färska hallon.
Recept och bild: Stupid Easy Paleo
Testa även dessa läckra veganska recept:
Nyttig vegansk dessertparfait
8 veganska mellanmål
Enkel vegansk chokladmousse
Läckra och lyxiga jordnötsbollar