Vispad tryffelbrie med kanderade valnötter – exklusivt recept från Frantzén
I över hundra år har restaurangen Bobergs Matsal funnits i NK i Stockholm. Numera är det stjärnkocken Björn Frantzén och hans team som tagit över grytorna och i jul bjuder de gästerna på en klassisk och nyskapande julmeny i den mysiga restaurangen. Ett av recepten publiceras exklusivt på Femina.se för Feminas läsare. Här får du deras nyskapade rätt!
Bobergs Matsal och Frantzéns vispade tryffelbrie med späda örter & skott, kanderade valnötter samt krispig selleri
Du behöver:
200 g brie de meaux
färsk tryffel eller tryffelolja
2 msk socker eller tryffelhonung
50 g valnötter
flingsalt
1 stång blekselleri
Blandade örter & skott
Gör så här:
1. Vispa osten i matberedare & smaka av med tryffel
2. Smält sockret/honungen i en stekpanna & tillsätt nötterna. Blanda runt så nötterna får fin färg. Lägg sedan ut på ett bakplåtspapper & salta lätt med flingsalt.
3. Skär bleksellerin tunt. Lägg örter, skott och blekselleri i kallt vatten, då blir de krispigare.
4. Dekorera den vispade osten med nötter, selleri, skott och örter.
Sugen på lyxig julmiddag? Julmenyn på Bobergs Matsal serveras mellan den 21 november och den 23 december.