Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Vispad tryffelbrie med kanderade valnötter – exklusivt recept från Frantzén

17 nov, 2016
AvMargareta Gotthardsson
Exklusivt för Femina har stjärnkocken Björn Frantzén delat med sig av ett av sina älskade julrecept som till jul kommer serveras på Bobergs Matsal.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Vispas-tryffelbrie-recept-2

I över hundra år har restaurangen Bobergs Matsal funnits i NK i Stockholm. Numera är det stjärnkocken Björn Frantzén och hans team som tagit över grytorna och i jul bjuder de gästerna på en klassisk och nyskapande julmeny i den mysiga restaurangen. Ett av recepten publiceras exklusivt på Femina.se för Feminas läsare. Här får du deras nyskapade rätt!

Bobergs Matsal och Frantzéns vispade tryffelbrie med späda örter & skott, kanderade valnötter samt krispig selleri

Du behöver:
200 g brie de meaux

färsk tryffel eller tryffelolja

2 msk socker eller tryffelhonung

50 g valnötter

flingsalt

1 stång blekselleri

Blandade örter & skott

Gör så här:
1. Vispa osten i matberedare & smaka av med tryffel

2. Smält sockret/honungen i en stekpanna & tillsätt nötterna. Blanda runt så nötterna får fin färg. Lägg sedan ut på ett bakplåtspapper & salta lätt med flingsalt.

3. Skär bleksellerin tunt. Lägg örter, skott och blekselleri i kallt vatten, då blir de krispigare.

4. Dekorera den vispade osten med nötter, selleri, skott och örter.

Sugen på lyxig julmiddag? Julmenyn på Bobergs Matsal serveras mellan den 21 november och den 23 december. 

Annons