Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Vit chokladdessert med sommarens bär

27 jun, 2019
AvFemina
Denna goda chokladdessert går utmärkt att göra en dag i förväg men vänta med att lägg på bären och myntan till strax före serveringen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

VIT CHOKLADDESSERT

(8–10 personer)

200 g vit choklad

2 gelatinblad

4 dl grädde

3/4 dl mjölk

1 vaniljstång

TILL SERVERING:

1 liter jordgubbar

rivet skal av 2 limefrukter

1/2 dl rörsocker

blåbär

mynta

BEREDNING:

1. Dela chokladen i mindre bitar och lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

2. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med vaniljstången som snittats på längden. Lägg i chokladen som får smälta i gräddblandningen. Koka inte.

3. Plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i chokladsmeten. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen i ca 3 tim.

4. Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Blanda med rivet limeskal och rörsocker i en bunke.

5. Ta serveringsglasen ur kylen och fördela jordgubbar och blåbär på toppen. Garnera med mynta.

RECEPT JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons