Vit chokladdessert med sommarens bär
VIT CHOKLADDESSERT
(8–10 personer)
200 g vit choklad
2 gelatinblad
4 dl grädde
3/4 dl mjölk
1 vaniljstång
TILL SERVERING:
1 liter jordgubbar
rivet skal av 2 limefrukter
1/2 dl rörsocker
blåbär
mynta
BEREDNING:
1. Dela chokladen i mindre bitar och lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
2. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med vaniljstången som snittats på längden. Lägg i chokladen som får smälta i gräddblandningen. Koka inte.
3. Plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i chokladsmeten. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen i ca 3 tim.
4. Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Blanda med rivet limeskal och rörsocker i en bunke.
5. Ta serveringsglasen ur kylen och fördela jordgubbar och blåbär på toppen. Garnera med mynta.
RECEPT JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO PETER KAM