Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Yoghurtshots

16 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Linnea Press

(4 personer)
1 1⁄4 dl ljust muscovadoråsocker (100 g)

4 msk vatten

saft och skal av 1 apelsin, gärna ekologisk

100 g skållad och skalad mandel

2 1⁄2 dl grekisk eller turkisk yoghurt

1 tsk apelsinblomsvatten, brukar finnas i kryddbodar

Till garnering
1 plommon, nektarin eller persika i skivor

Beredning:
Blanda socker, vatten, saft och skal av apelsin i en kastrull. Låt puttra samman tills det är gyllene, 15–20 min. Sila bort skalen och kyl.

Finhacka mandlarna och blanda med yoghurt och apelsinblomsvatten. Häll över i en plastpåse. Klipp ett hål i påsens ena hörn och spritsa sedan ut yoghurten i fyra små glas. Ställ in i kylen. Före serveringen: ringla ner apelsinsirapen i glasen och garnera med en fruktskiva.

Annons