16 mar, 2012
Yoghurtshots
AvLotta Hansson
Annons
Av Linnea Press
(4 personer)
1 1⁄4 dl ljust muscovadoråsocker (100 g)
4 msk vatten
saft och skal av 1 apelsin, gärna ekologisk
100 g skållad och skalad mandel
2 1⁄2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 tsk apelsinblomsvatten, brukar finnas i kryddbodar
Till garnering
1 plommon, nektarin eller persika i skivor
Beredning:
Blanda socker, vatten, saft och skal av apelsin i en kastrull. Låt puttra samman tills det är gyllene, 15–20 min. Sila bort skalen och kyl.
Finhacka mandlarna och blanda med yoghurt och apelsinblomsvatten. Häll över i en plastpåse. Klipp ett hål i påsens ena hörn och spritsa sedan ut yoghurten i fyra små glas. Ställ in i kylen. Före serveringen: ringla ner apelsinsirapen i glasen och garnera med en fruktskiva.
Annons