Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Matig tapastallrik

11 feb, 2013
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Recept-Matig-tapastallrik

(4 personer)
2 små kronärtskockor

4 små färska lökar

olivolja

6 fikon

75 g getost

6 skivor parmaskinka

400 g lammfärs

2 tsk dijonsenap

1 dl vatten

1 krm spiskummin

salt och peppar

1 burk vita bönor

1 inlagd röd paprika, finns på burk

1/2 knippa persilja

1 liten vitlöksklyfta, hackad

40 g rucolasallad

några kvistar persilja

skal av 1/2 citron

Beredning: Koka kronärtskockorna i lättsaltat vatten tills bladen lossnar lätt, ca 15 min. Låt löken koka med de sista 3–4 min. Klyfta skockorna och vänd dem i olivolja. Kvarta fikonen och lägg en liten klick getost på varje klyfta. Vira 1 skinkskiva runt varje. Blanda lammfärsen med senap, vatten och spiskummin. Forma till små biffar och krydda med salt och peppar.

Dela löken i halvor och lägg i en bunke tillsammans med vita bönor, inlagd paprika i mindre bitar, finhackad persilja, vitlök och rucola. Blanda samman med lite olivolja, salt och peppar.

Stek skockorna tills de får fin färg på snittytorna. Stek lammfärsbiffarna samtidigt, tillsätt olivolja i pannan om det behövs. Lägg upp allt på tallrikar och toppa med finrivet citronskal och persilja. Servera.

Först publicerat i Femina nummer 10 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons