Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Matig tapastallrik

11 feb, 2013
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Recept-Matig-tapastallrik

(4 personer)
2 små kronärtskockor

4 små färska lökar

olivolja

6 fikon

75 g getost

6 skivor parmaskinka

400 g lammfärs

2 tsk dijonsenap

1 dl vatten

1 krm spiskummin

salt och peppar

1 burk vita bönor

1 inlagd röd paprika, finns på burk

1/2 knippa persilja

1 liten vitlöksklyfta, hackad

40 g rucolasallad

några kvistar persilja

skal av 1/2 citron

Beredning: Koka kronärtskockorna i lättsaltat vatten tills bladen lossnar lätt, ca 15 min. Låt löken koka med de sista 3–4 min. Klyfta skockorna och vänd dem i olivolja. Kvarta fikonen och lägg en liten klick getost på varje klyfta. Vira 1 skinkskiva runt varje. Blanda lammfärsen med senap, vatten och spiskummin. Forma till små biffar och krydda med salt och peppar.

Annons

Dela löken i halvor och lägg i en bunke tillsammans med vita bönor, inlagd paprika i mindre bitar, finhackad persilja, vitlök och rucola. Blanda samman med lite olivolja, salt och peppar.

Stek skockorna tills de får fin färg på snittytorna. Stek lammfärsbiffarna samtidigt, tillsätt olivolja i pannan om det behövs. Lägg upp allt på tallrikar och toppa med finrivet citronskal och persilja. Servera.

Först publicerat i Femina nummer 10 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons