Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Modereglerna som Meghan och Diana brutit – men som Kate följer

08 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kate Middleton och Meghan Markle.
Prinsessan Diana blev den stilikon hon fortfarande är genom att våga bryta mot kungahusets regler och göra som hon själv ville.
Prins Harrys fru Meghan Markle går i sin svärmors fotspår – medan prinsessan Kate visar hur snyggt det också kan vara att följa reglerna.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 5 avgörande ögonblick ur drottning Elizabeths livBrand logo
Se 5 avgörande ögonblick ur drottning Elizabeths liv

I det brittiska kungahuset finns det en uppsjö av regler att följa – och det gäller även vad du har på dig och hur du ser ut, inte minst som kvinna. Drottning Elizabeth II följde givetvis reglerna till punkt och pricka, medan prinsessan Diana blev känd för att våga bryta mot bestämmelserna och klä sig utanför den kungliga mallen.

Bland de moderna kungligheterna hittar vi amerikanska skådespelaren Meghan Markle, som är gift med prins Harry, och prinsessan Kate, som är gift med prins William och nu har samma titel som svärmor Diana hade en gång i tiden – prinsessan av Wales. Medan Kate har fått Dianas forna titel så är det Meghan Markle som har anammat hennes inställning till de kungliga modereglerna.

Annons

Strumpbyxor

Att bära hudfärgade eller svarta strumpbyxor till klänning och kjol är standard inom det brittiska kungahuset, men både Diana och Meghan har ofta valt att vara barbenta istället.

Kate däremot verkar trivas bättre i strumpbyxor, och bär dem oftare, skriver Hello Magazine.

Kate Middleton, prinsessan av Wales.
Prinsessan Kate bär gärna strumpbyxor. Foto: David Fisher/REX

Svarta klänningar

En kunglig moderegel är att svarta klänningar är förknippade med sorg, och något som mest är passande till begravningar eller efter en familjemedlems bortgång. Detta är dock inget som Diana förhöll sig till, hon älskade att bära svarta klänningar i olika sammanhang. När Diana bar en vacker svart klänning från David and Elizabeth Emanuel på en välgörenhetskonsert ska prins Charles ha sagt ”Bara människor i sorg bär svart!”.

Annons
Prinsessan Diana 1981.
Prinsessan Diana bar en svart klänning och fick höra att det bara passade sig för de i sorg. Foto: Anwar Hussein

Meghan gick återigen i Dianas fotspår och bar flera gånger svart under kungliga uppdrag efter att ha gift sig med Harry 2018. Kate däremot bär inte svart när hon är ute på officiella uppdrag, om hon inte är i sorg.

Meghan Markle.
Meghan Markle klädd helt i svart under ett officiellt kungauppdrag. Foto: MISC
Annons
Spana in nya plagg från catwalken på modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Spana in nya plagg från catwalken på modeveckan i Köpenhamn
Annons