Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Kate Moss visar snygga sättet att bära stuprörsjeans

05 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kate Moss i jeans
Stuprörsjeans har de senaste åren fått ta ett steg tillbaka i förmån för lösare och rakare jeansmodeller.
Men om du inte vill överge dina smala jeans så finns det ingen ikon som är bättre att inspireras av än forna supermodellen Kate Moss!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden

De tajta stuprörsjeansen var länge stapelvara i de flesta garderober, men de senaste åren har jeansmodellen fått se sin popularitet falna, och har av många ersatts av jeans i rak modell, med bootcut eller till och med baggy.

Men vissa av oss har inte velat släppa stuprörsjeansen, och även bland världsstjärnorna har de varit ett återkommande inslag i olika former. En som är sina stuprörsjeans trogen är kvinnan som också gjorde dem till det hetaste plagget i världen i början av 2000-talet – supermodellen Kate Moss.

Annons
Kate Moss
2016 kavlade Kate Moss upp jeansen och bar med klackar. Beretta/Sims/REX

Kate Moss gjorde stuprörsjeansen trendiga

Det var omkring 2003 som Kate Moss började hyllas för sina snygga jeans. Jeansen var nästan alltid stuprör, hade låg midja och kom i alla möjliga olika tvättar från ljus denim till svart, och allt däremellan. Däremot höll hon sig inte till ett specifikt märke, utan bar jeans från så väl Frame och Rag & Bone så väl som Topshop.

Kate Moss
Att stoppa in smala jeans i boots är att rekommendera, skriver brittiska Vogue. REX

Över 20 år har gått sedan dess, och Kate Moss förblir en modeikon – som fortfarande emellanåt bär stuprörsjeans, om än stylade på ett lite annat sätt än i början av 2000-talet.

Annons
Kate Moss
En snygg höststil på Kate Moss 2011 Martin Karius/REX

Vogue konstaterar att stuprörsjeans är snyggast när de inte är så tajta att de ser ut att vara målade på benen, utan när de matchas med snygga accessoarer som får stå i fokus, som väskor eller boots där jeansen är nedstoppade.

Kate Moss
2024 matchar Kate Moss ljusa stuprörsjeans med trendiga ballerinaskor. Robert Wakeham / SplashNews.com
Annons
Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – jeansspecial
Annons