Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

6 enkla knep kungligheterna använder för att undvika kläd- och sminkmissar

16 okt, 2024
AvSara Ericsson
Fotograftt
Kungligheternas hemliga klädknep
Kungligheterna är ständigt i rampljuset, och deras kläd- och skönhetsval uppmärksammas. För att undvika missar använder de smarta knep – här är sex hacks som hjälper dem att alltid hålla stilen och orka gå i skyhöga klackar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
(Femina) Prinsessan Diana - 13 looks världen fortfarande kopierarBrand logo
(Femina) Prinsessan Diana - 13 looks världen fortfarande kopierar

Kungligheterna har alltid ögonen på sig och bevakas ständigt av kameralinser. Deras modeval intresserar många, likaså hur de sminkar sig och deras frisyrer. Men det finns några hacks som kungligheterna använder sig av för att undvika kläd- och sminkmissar samt för att orka gå i skyhöga klackar.

Återanvända och designa om kläder

Vi ser allt oftare, hur kungligheter återanvänder plagg som de haft tidigare (en självklarhet!) men även hur de med små medel designar om sina klädskatter i garderoben så att de får nytt liv!

Annons
Kate i röd kappa

Catherine, även kallad Kate, bar den här röda kappan första gången 2011. Två år senare gav hon den nytt liv under ett besök i Köpenhamn. Detaljen: Skärpet hade bytts ut och kappan fick en helt ny design!

Prinsessan Sofia röd klänning återbruk Ida Lanto

Samma sak gjorde prinsessan Sofia. Hon bar den här vackra klänningen designad av Ida Lanto vid en galamiddag på Kungliga slottet 2017. Förra året, vid kungens middag för Nobelpristagarna, dök hon upp i samma klänning som hade designats om.

Annons

Bronzer istället för strumpbyxor

Drottning Letizia bär sällan strumbyxor.

Medlemmar av kungafamiljen bär ofta neutrala strumpbyxor vid officiella evenemang. Men drottning Letizia bär sällan strumpbyxor, istället använder hon olika bus-produkter och annat som ger samma effekt som ett par strumpbyxor med glow.

Lätt bas istället för foundation

Meghan med en lätt bas istället för foundation

Många kungliga damer väljer att bära en lätt bas i sin sminkning och väljer därför bort foundation. Istället använder de en tunnare cc-kräm eller, i vissa fall, endast en primer för en naturlig look.

Annons

Neutralt nagellack

Kate bär neutralt nagellack

Det är sällan som kungligheterna bär starka färger på naglarna. Förr var det en big no inom kungafamiljen, men på senare år har vi sett allt mer färg på naglarna. I Storbritannien håller man dock fortfarande hårt på den regeln, och Kate bär alltid neutralt nagellack. En manikyr i neutrala toner som matchar med alla olika outfits och tillfällen.

Skor i större storlekar

Meghan bär ofta för stora klackar för att orka gå i dem.

Kungligheterna spenderar flera timmar i skyhöga klackar, och vi är många som undrar hur de orkar gå i dem. Meghan och Kate har sedan länge tagit till ett bra hack för att orka gå i klackar. De väljer alltid att bära klackar som är en eller till och med två storlekar för stora.

Annons
Meghan bär för stora skor.

Det vaksamma ögat kan notera att Meghans klackar ofta har en glipa baktill, och det beror helt enkelt på att de medvetet valts ut i för stor storlek. Genom att välja ett par större skor undviker man både skav och blåsor, och fötterna får utrymme att eventuellt svälla något under dagen.

Extra sula under klackarna

Drottning Maxima bär ofta höga klackar.
Drottning Maxima bär ofta höga klackar. SplashNews.com

Flera kungligheter använder ett ytterligare knep för att orka gå i klackar. För att göra skorna mer stabila och förhindra att halka så adderar de en tunn extrasula på sina klackskor.

Artikelinspiration: Bright side

Hållbart mode i vackra färger – Feminas favoriter inför höstenBrand logo
Hållbart mode i vackra färger – Feminas favoriter inför hösten
Annons