Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Fredrik Ljungbergs nya liv efter karriären

22 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Fredrik Fredde Ljungberg
Fredrik Ljungberg var en av Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin, som utöver sin tid i landslaget spelade han för topplaget Arsenal i 10 år.
Nu har han bytt sida och arbetat som tränare och expertkommentator, samtidigt som hans son går i pappas fotspår – så här lever ”Fredde” i dag!
– Några diskar är sönder och lite axlar och sånt där, men det är bara att kämpa på, säger han till Expressen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges bästa och mest kända fotbollsspelare genom alla tider. Under slutet av 90-talet och 00-talet var han inte bara en hyllad spelare i det svenska landslaget, men från 1998 till 2007 spelade han också i det brittiska topplaget Arsenal. Trots det är det inte bara hans insatser som fotbollsspelare som är ihågkomna – många minns också hans vida omtalade underklädesannonser för Calvin Klein, och hans olika frisyrer fick nästan lika mycket uppmärksamhet som David Beckhams.

Annons

Efter tio år i Arsenal spelade Fredrik Ljungberg i olika klubbar i både USA, Skottland och Indien innan han till slut avslutade sin proffskarriär på grund av skadeproblem.

Fredrik Ljungberg
Fredrik Ljungberg spelade länge för Arsenal. PAOLO COCCO

I en intervju med Expressen konstaterar han att kroppen har tagit stryk av hans fotbollskarriär.

– Ja, kroppen är väl som det är. Några diskar är sönder och lite axlar och sånt där, men det är bara att kämpa på. Det är några diskar som är punkterade. Så det är mer att man låter det vara eller så får får man operera det. Jag låter det hellre vara. Och jag får lite nervsensationer. Det är inte så att jag inte kan överleva det. Men det är väl tack vare fotbollen i alla fall, säger Fredrik Ljungberg.

Annons
Fredrik Ljungberg
Fredrik Ljungberg är i dag expertkommentator, utöver tränare. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sonen går i pappa Fredriks fotspår

Trots skadorna kunde han inte låta bli att fortsätta idrotta när karriären var över, och sökte sig till MMA för att få känna de adrenalinkickar han hade vant sig vid som fotbollsspelare.

– Jag höll på med det i sju år. Men jag slutade faktiskt på grund av att jag fick ont. Jag gjorde thaiboxning. Sedan började jag med kickboxning i stället. Och när jag sparkade högt så brukade jag känna att ryggen gjorde ont. Så då boxades jag i stället de sista åren. Och nu känner jag mig så gammal så nu får det vara nog. Nu har jag trots allt barn.

Annons

Fredrik Ljungberg är sedan 2014 gift med brittiska societetskvinnan Natalie Foster, och paret har en dotter född 2013 och en son född 2015. Den forna fotbollsspelaren är generellt väldigt privat när det kommer till sin familj, och pratar aldrig om sina barn. Nyligen visade han dock en bild på sonen Raphie när han skrev på ett kontrakt för Arsenals akademi.

Fredrik Ljungberg Natalie Foster bröllop
Fredrik Ljungberg gifte sig med sin Natalie Foster 2014. Foto: Niklas Hallen/REX

– Det var ett stolt ögonblick så klart, säger Fredrik Ljungberg till Expressen.

Fredrik Ljungberg har även han återvänt till Arsenal efter proffskarriären – utöver att vara expertkommentator för Viaplay så har han också varit tränare för sin gamla klubb.

5 snabba frågor med Kosovare AsllaniBrand logo
5 snabba frågor med Kosovare Asllani
Annons