Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Nyttig chokladpudding gjord på avokado

14 maj, 2016
AvMikaela Råberg
Vad är väl en chokladpudding utan socker och mjölk? Alldeles, alldeles underbar faktiskt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
choklad-pudding

Inget tillsatt socker? Check! Helt vegansk? Check! Raw? Check på den också!

Är du ute efter en god efterrätt gjord på bara naturliga råvaror är den här nyttiga chokladpuddingen med en bas på avokado, banan och dadlar något för dig.

Allt du behöver är 6 ingredienser, en mixer och några minuter och du har en dessert som är så hälsosam att du till och med kan avnjuta den till frukost.

Nyttig chokladpudding på avokado

Ingredienser:

6 portioner

  • 2 mogna avokador
  • 2 mogna bananer
  • 5 urkärnade dadlar
  • 5 msk raw kakaopulver
  • 3 msk ekologisk lönnsirap
  • 1 msk vaniljpulver

Gör så här:

1. Skala banan, kärna ur avokado och gröp ur fruktköttet. Lägg allt i en bunke och blanda ner övriga ingredienser.

2. Mixa tills du får en slät massa och servera direkt. Vill du ha en kall pudding kan du låta den stå i kylskåpet i 15 minuter.

Tips!

  • Orkar du mot förmodan inte äta upp allt på en gång? Ingen fara, puddingen håller sig god i upp till tre dagar i kylskåpet, dock kan den behöva röras om strax före servering.
  • För en extra twist – smaksätt chokladpuddingen med lite malen kanel och toppa med grovhackade nötter.

Foto: Shutterstock

Annons